یکی از روش های متداول برای مسافرت و گردش در کشورهای گوناگون، اخذ ویزای توریستی است. بسیاری از گردشگران و مهاجران به دلیل شرایط مناسب اجتماعی و اقتصادی که در کانادا وجود دارد، بازدید از این کشور را در اولویت قرار می دهند. دولت کانادا به علت کثرت درخواست های ویزای توریستی کانادا، قوانینی بسیار جدی در این زمینه برای ورود متقاضیان خارجی وضع نموده است؛ البته در صورت آشنایی کامل با این قوانین و تکمیل دقیق مدارک کار سختی برای اخذ ویزای توریستی کانادا نخواهید داشت. باید توجه داشته باشید که به علت تعطیلی سفارت کانادا در ایران، مراحل اخذ ویزای توریستی کانادا باید توسط خود متقاضیان یا از طریق نمایندگان قانونی، در یکی از سفارت های کانادا در کشورهای دیگر، مانند ترکیه، پیگیری شود.
ویزای توریستی کانادا یا Visitor Visa که زیر گروه Temporary Resident Visa یا TRV تقسیمبندی میشود، یکی از انواع ویزای کانادا است که دارنده آن میتواند بسته به نوع ویزای توریستی خود (سینگل کانادا، مولتی کانادا، سوپر ویزای کانادا) وارد خاک این کشور شده و هر بار تا مدت معینی در کانادا بماند.
ویزای توریستی کانادا عمدتا به دو شکل ویزای یکبار ورود single entry و یا ویزای مولتیپل کانادا multiple entry صادر میشود. ویزای توریستی کانادا برای متقاضیان ایرانی بسته به نوع درخواست آنها به شکل یک بار ورود و یا مولتیپل صادر میشود. برای مثال اگر متقاضی ویزای توریستی کانادا قصد شرکت در یک کنفرانس و یا همایش علمی، فرهنگی … را داشته باشد، ویزای وی بصورت یک بار ورود با تاریخ مشخص برای خروج از خاک کانادا صادر خواهد شد؛ اما اگر متقاضی با ارائه مدارک مورد نیاز تقاضای ویزای بلند مدت توریستی نماید، برای وی ویزای مولتیپل کانادا صادر خواهد شد.
سوپر ویزای کانادا که نوع سوم ویزای توریستی این کشور محسوب میشود هم از نظر متقاضی و هم از نظر اعتبار ویزا و هم از منظر مدت زمان مجاز برای اقامت در هر بار ورود به کانادا تفاوتهای اساسی با دو نوع دیگر ویزای توریستی کانادا دارد که در ادامه همین مطلب بطور مفصل به آن اشاره خواهد شد.
به طور کلی انواع ویزای کانادا اساسا به سه دسته کلی تقسیم بندی میشود:
ذکر این نکته از اهمیت بسیاری برخوردار است که صرف داشتن ویزای توریستی از کانادا الزاما به معنی اجازه ورود به این کشور نیست! بلکه این افسر مرزی مستقر در فرودگاه است که تشخیص خواهد داد ماهیت حضور فرد در کانادا موقت است و یا فرد دارنده ویزای ویزیتور قصد ماندن در کانادا پس از پایان اعتبار ویزای کوتاه مدت خود دارد.
مدارک لازم برای اخذ ویزای توریستی تقریبا در تمامی موارد بجز سوپر ویزای کانادا به یکدیگر شبیه هستند. برای اقدام از طریق هر یک از این دو روش ثبت نام آنلاین و یا مراجعه حضوری به سفارت مدارکی باید آماده و ارائه شود که مهمترین آنها فرمهای درخواست ویزای کانادا و تکمیل دقیق آنها خواهد بود.
اگر بخواهیم دو عامل اصلی در تعیین سرنوشت یک پرونده درخواست ویزای کانادا را نام ببریم، بی تردید عامل اول تکمیل دقیق و صحیح فرمهای ثبت نام و عامل دوم آفیسر پرونده خواهند بود.
بنابراین بسیار منطقی بنظر میرسد با توجه به اهمیت تکمیل فرمهای درخواست ویزای کانادا و اطلاع کامل از روند ویزا شدن پرونده، ابتدا با کارشناسانی با تجربه در امور ویزا مشورت کنید.
مدارک لازم برای اخذ ویزای توریستی کانادا (سینگل و مولتیپل) عبارتند از:
اصل پاسپورت متقاضی با حداقل شش ماه اعتبار به انضمام کلیه پاسپورتهای
یک قطعه عکس جدید ۵/۳ * ۵/۴ رنگی با زمینه سفید
ترجمه شناسنامه
ترجمه سند ازدواج در صورت همسفر بودن با همسر، در صورت همراهی فرزندان ترجمه گواهی اشتغال
تکمیل فرم اطلاعات فردی و فرم اطلاعات خانوادگی برای هر یک از متقاضیان به صورت جداگانه
مدارک مالی، شامل نامه تمکن بانک به زبان انگلیسی و ممهور به مهر امور بین الملل بانک به همراه گردش چهار ماهه حساب که نشان دهنده میزان درآمد ماهیانه متقاضی باشد. در صورتی که گواهی سپرده بلندمدت، گواهی خرید سهام یا اوراق بهادار، سند اتومبیل و اجاره نامه دارید نیز ارائه دهید (مدت اعتبار نامه تمکن مالی و ریزپرینت ۴ ماه اخر یک ماه است.)
ترجمه اسناد ملکی
در صورت نداشتن دعوت نامه، ارائه رزرو هتل و شرح برنامه سفر به همراه رزرو بلیط رفت و برگشت کانادا الزامی است
ترجمه رضایت نامه محضری برای همراهی فرزندانی که بدون یکی از والدین قصد مسافرت دارند. رضایت نامه باید از سوی کسی باشد که آن ها را همراهی نمیکند
کارمندان:گواهی اشتغال به کار به زبان انگلیسی روی سربرگ شرکت (با ذکر تاریخ شروع به کار، عنوان شغلی و درآمد سالیانه، نام مدیر یا سوپروایزر و مدت زمان موافقت شده با مرخصی)، ترجمه فیش حقوقی دو ماه آخر، ترجمه لیست بیمه دو ماه آخر و ترجمه حکم کارگزینی
کارفرمایان:ترجمه “آگهی تاسیس”، “آگهی تغییرات” و آگهی تصمیمات” شرکت در روزنامه رسمی، ترجمه لیست بیمه و فیش حقوقی دو ماه آخر کارمندان، ترجمه آخرین لیست مالیاتی پرداخت شده، نامه تمکن بانک شرکت و ریزپرینت ۴ ماه آخر به لاتین
تجار:ترجمه کارت بازرگانی، گواهی اتاق بازرگانی، ترجمه آخرین لیست مالیاتی پرداخت شده، ترجمه لیست پرداخت بیمه
مهندسان:ترجمه پروانه نظام مهندسی یا جواز ساخت
کارخانه داران و صاحبان مشاغل آزاد:ترجمه پروانه بهره برداری، ترجمه جواز کسب، ترجمه آخرین لیست مالیاتی پرداخت شده و ترجمه لیست پرداخت بیمه
بازنشستگان:ترجمه حکم بازنشستگی و ترجمه فیش حقوقی دو ماه آخر بازنشستگی (در صورت افزایش حقوق، ترجمه حکم افزایش حقوق بازنشستگی ارائه شود
دعوت نامه، شامل مشخصات کامل دعوت کننده و متقاضی، نسبت، دلیل سفر متقاضی، آدرس و تلفن، مدت زمان اقامت و هرگونه موارد مرتبط دیگر (دعوت نامه پس از تنظیم باید به مهر و امضای دفتر (Notary Public) برسد
مدارک فرد دعوت کننده: ارائه کارت شهروندی (Canadian Citizenship Card)، پاسپورت کانادایی، شناسنامه کانادایی(Canadian Birth Certificate) یا کارت اقامت(PR Card) از سوی فرد دعوت کننده الزامی است. همچنین سایر مدارک فرد دعوت کننده شامل گواهی اشتغال به کار، نامه بانک، برگههای مالیاتیNotice of) (Assessment و فرم های T4 یا T1 تاثیر بسیار زیادی روی نتیجه درخواست ویزای فرد دعوت شونده دارند.
در پایان میتوان گفت اگرچه ارائه دعوتنامه برای صدور ویزای سینگل و مولتیپل کانادا، الزامی نیست اما وجود دعوتنامهای معتبر میتاند شانس ویزا شدن درخواست کانادا را تا ۵۰ درصد افزایش داد.
مدارک مازاد لازم برای اخذ سوپر ویزای کانادا:
مدارک مالی دعوتکننده دایر بر توان ساپورت مالی دعوت شوندهها در مدت اقامت
ارائه مدارک لازم دایر بر حداقل حقوق سالانه تا ۲۴ هزار دلار
مدارک پرداخت بیمه خدمات درمانی متقاضی حداقل برای یک سال از داخل خاک کانادا
مدارک اقامت و برگههای ارزشیابی شرایط مالی و مالیاتی فرد دعوت کننده
تاییده پزشک معتمد سفارت برای متقاضیان
اگر درباره شرایط و روش اخذ ویزای توریستی کانادا سوالی دارید، میتوانید از طریق شماره تلفن ۲۲۶۵۵۰۵۲-۰۲۱ یا 09121950185 با ما در ارتباط باشید.
مدت زمان صدور ویزای توریستی کانادا بنابر اعلام سایت رسمی سفارت کانادا حداکثر ۱۲۱روز کاری است. البته این عدد تقریبی است و واقعیت این است که در مواردی کارشناسان خدمات ویزای کانادا در آژانس مسافرتی کامیاران ظرف مدت ۲ هفته موفق به اخذ ویزای متقاضی شدهاند و توانستهاند مدت زمان صدور ویزای کانادا را کمتر کنند ولی از سوی دیگر با مراجعینی برخورد داشتهاند که پرونده درخواست ویزای کانادای آنها بیش از ۱ سال است در سفارت بلاتکلیف باقیمانده است.
جا دارد در این قسمت نیز به اهمیت دعوتنامه ویزای کانادا و متنی که در این دعوتنامه نوشته میشود در کوتاه شدن مدت زمان ویزای کانادا و البته بالا رفتن شانس ویزا شدن هر پرونده اشاره شود. برای مثال اینکه فردی در کانادا بیمار است و میخواهد در زمان بیماری فرزند و یا یکی از اقوامش در کنارش باشند. اگرچه نمیتوان گفت این عامل بطور قطع افسر مهاجرت را به کاهش زمان جواب ویزای کانادا مجاب میکند، اما تجربه دپارتمان ویزا و وقت سفارت کامیاران موید این نکته است که دعوتنامه و متن آن در کاهش مدت زمان صدور ویزای توریستی کانادا بیتاثیر نیست.
رد شدن درخواست ویزای توریستی کانادا یا اصطلاحا ریجکت ویزا، کابوس هر مسافر، دانشجو و یا بیزینسمنی خواهد بود که برای آینده برنامهها ریخته و رویاپردازیها کردهاست. مشکل زمانی ناراحت کنندهتر میشود که متقاضی برای ثبت درخواست و طی کردن مراحل آن چه از نظر مالی و چه از نظر زمان و انرژی هزینههای بسیاری متقبل شده باشد.
اما مهمترین عوامل در رد شدن ویزای توریستی کانادا کدامها هستند؟ برای مثال اگر شما شغل ثابتی در کشور محل اقامت خود نداشته باشید و بخواهید با تمامی اعضای خانواده برای ویزای کانادا درخواست بدهید، آفیسر با بررسی این احتمال که شما قصد بازگشت به کشور خود را ندارید، ممکن است درخواست شما را رد کند. مهمترین موارد در ریجکت ویزای توریستی کانادا عبارتند از:
نداشتن سابقه سفر مناسب
داشتن وابستگی های خانوادگی زیاد در کانادا و نداشتن وابستگی خویشاوندی در کشور مبدا
زمان پیشنهادی برای اقامت در کانادا با اهدافتان متناسب نباشد
هدف شما برای بازدید از کانادا قانع کننده نباشد
نداشتن وضعیت شغلی مناسب در کشور مبدا
نداشتن مانده حساب و دارایی کافی
هرگونه سو سابقه و رفتارهای مخاطره آمیز قبلی که ممکن است باعث آسیب رساندن به دیگران شود
ارائه نکردن مدارک کافی که نشان دهنده درآمد و تمکن مالی مناسب فرد دعوت کننده باشد
تشخیص آفیسر مبنی بر ارائه اطلاعات غلط از سوی فرد متقاضی
تردید در هر یک از این موارد در کنار عواملی همچون وضعیف اقامت در کشور مبدأ، طول مدت اقامت در کانادا، وضعیت شغلی متقاضی در کشور محل اقامت و هرگونه سوء پیشینه در کانادا همگی از عواملی هستند که به راحتی موجب ریجکت ویزای کانادا خواهند شد.